RU UA

Якість сировини для виробництва молочних продуктів

Існує безліч заводів, які виробляють молочну продукцію. Молочна продукція оптом і в роздріб продається практично повсюдно. Однак, на жаль, далеко не всі молокозаводи відповідально підходять до вибору сировини для виробництва своєї продукції.

Для того, щоб бути впевненим у якості вихідного продукту завод повинен докладно знати весь процес отримання молока в господарстві або господарствах, в яких він його закуповує.

Раціон впливає як на величину надоїв, так і на склад молока. Збалансований раціон, крім того, покращує стан здоров'я тварин в цілому, а це, в свою чергу скорочує споживання твариною ветеринарних препаратів, що не лише вигідно для фермера, але і означає, що в молоці не буде слідів антибіотиків, сульфаніламідів і т.д. Збалансований раціон тварин це один з найважливіших факторів, що визначають якість молока.

Крім того, негативно на якість молока впливають такі фактори як стрес, що виявляється при спілкуванні тварин, порушення режиму дачі кормів, нестача питної води, тепловий стрес, підвищений або знижений вміст вологи в кормах.

Вершкове масло оптом і в роздріб, інша молочна продукція оптом і в роздріб, — неважливо виробництвом і реалізацією якої конкретно продукції займається завод, якщо сировиною для цієї продукції є молоко, думаючи про здоров'я своїх споживачів, він просто зобов'язаний цікавитися умовами годівлі та утримання корів, що дають це молоко.

Крім того, якість молока може знижуватися під час його доставки на підприємство, через велику віддаленість, через невідповідне стану дорожнього та автомобільного господарства. Займаючись виробництвом та реалізуючи як вершкове масло оптом і в роздріб так й інші продукти переробки молока, молокозавод повинен забезпечувати відмінну якість своєї продукції, а для цього по можливості вибирати господарства найменш віддалені, ретельно стежити за станом цистерн, в яких транспортується сировина.

Отже, для отримання високоякісного молока необхідне дотримання всіх умов правильного утримання і догляду за тваринами, а також неухильне дотримання санітарно — гігієнічних вимог як під час процесу доїння і так і під час первинної обробки продукту. Парне молоко негайно повинно бути охолоджене до 10С, що дає можливість зберегти його абсолютно свіжим більш ніж 12 годин. Правильне і швидке транспортування. На все це просто зобов'язані звертати увагу молокопереробні заводи, вибираючи постачальників сировини.