RU UA

Як виготовляють шоколадне масло

Масло шоколадне не можна назвати дієтичним продуктом. Воно калорійне і містить крім жирів прості вуглеводи (сахарозу). Тому для щоденного вживання краще вибрати несолодке масло, наприклад, масло селянське. Однак, виготовлене з натуральної сировини шоколадне масло поєднує в собі корисні властивості молока і какао. А крім того воно здатне принести масу задоволення. Так що зрідка балувати себе цим смачним продуктом точно можна.

Як же виготовляється якісне натуральне шоколадне масло?

Для початку з ферми чи господарства приймають молоко і перевіряють його якість, якщо якість підходить, то молоко відправляють на сепаратор. На сепараторі від молока відокремлюються вершки з відсотком жирності 32-37. Отримані вершки пастеризуються, для того, щоб знешкодити присутні в них мікроорганізми і збільшити термін зберігання майбутнього масла.

Після пастеризації вершки ще раз пропускають через сепаратор, для того, щоб отримати високожирні молочні вершки. Потім отримані високожирні вершки нормалізують, для того, щоб вся готова продукція мала однаковий відсоток жирності.

Потім продукт «ошоколадівают» — додають у вершки какао-порошок і цукор-пісок. Отриману суміш знову пастерізіруют і для ароматності додають ванілін.

Потім суміш перетворюють в масло. Продукт упаковують, маркують і охолоджують. Масло шоколадне готово!

Якщо раптом на полицях магазину ви не знайдете шоколадного масла, можна спробувати приготувати його самостійно, змішавши масло селянське з какао або з розтопленим шоколадом і цукром.