RU UA

Як вибрати якісні молочні продукти

З кожним днем на полицях магазинів з'являються все нові й нові продукти харчування, у тому числі росте і асортимент молочної продукції. При цьому, на жаль, не завжди виробництво молока та молочних продуктів на виході дає нам натуральний і якісний продукт.

Часто трапляється, наприклад, що ферми здають заводам на переробку молоко, отримане від хворих корів, або від щойно щеплених корів, не дивлячись на те, що це заборонено законом. Крім того, щоб молоко не зіпсувалося, до нього домішують різні хімічні речовини.

Буває також, що недобросовісні виробники вказують у складі не ті інгредієнти, які містяться в продукті в дійсності. За нормами молочної сировини повинно міститися в продуктах не менше 50%. Найчастіше молочний жир замінюється на рослинний. Крім цього, у наш час виробництво молока і молочних продуктів передбачає додавання в продукти рослинних білків, крохмалю, карбоксиметилцелюлози, титанових відбілювачів.

Вибираючи молочні продукти, звертайте увагу на фірму виробника. Існують фірми, що вказують у складі дійсно присутні в продукті інгредієнти.

Крім того, обов'язково зверніть увагу на терміни зберігання. Побічно термін зберігання вкаже на вміст у продуктах консервантів. Кисломолочні продукти, що не містять консервантів і не пройшли відповідну термічну обробку, не можуть мати термін придатності більше 7 днів. Молочні вироби, до складу яких не входять стабілізатори — не зберігаються довше 5ти днів.

Асортимент молочної продукції містить величезну кількість найменувань. Які продукти вибрати для щоденного вживання? Найбільш безпечні молочні продукти — стерилізоване, пастеризоване або суперпастеризоване молоко, а також твердий сир, йогурти та інша кисломолочна продукція, яка містить закваску, молочну сировину, натуральні компоненти і біологічно-активні речовини, що додають їй додаткову харчову цінність.