RU UA

Куплю бринзу — здивую гостей!

Ммм… бринза. Цей молочний продукт, що має довгу історію, дуже корисний — містить білки, мікроелементи, вітаміни. А ще бринза дуже смачна і з неї можна приготувати безліч різноманітних страв як для звичайної сімейної вечері так і для частування гостей.

У багатьох країнах світу для приготування різноманітних рецептів використовують бринзу: у Греції, Молдавії, Болгарії тощо

Представляючи ніжний солонуватий смак цього дива молочної промисловості і під девізом «куплю бринзу — здивую гостей» підберемо декілька нескладних рецептів з «участю» бринзи.

Отже, перший рецепт — страва під назвою «Паштет з бринзи і кабачків». У цю страву не входить цукор, борошно або надміру жирні продукти — так що воно принесе не тільки задоволення від його приготування і поглинання, але ще і незаперечну користь здоров'ю.

Молоді кабачки необхідно для початку очистити від шкірки, потім слід залити їх злегка підсоленим окропом і залишити так хвилин на 5. За цей час можна якраз встигнути почистити і подрібнити часничок. Відмоклі в окропі кабачки потрібно нарізати кубиками. Королеву страви — бринзу обережно натерти на крупній шатківниці. Після того, як всі інгредієнти готові, залишається їх змішати, розтерти, додати до них трохи рослинного масла і кислого молока (якщо Вам більше подобатися кисле молоко можна замінити нежирною сметанкою або кислим) і посипати подрібненими волоськими горіхами. Сіль, перець, спеції за смаком. Ураа! Можна подавати на стіл! Швидко! Смачно! Корисно!

А ось ще одне просте, але більш ситне блюдо з бринзою — картопляно-бринзові галушки. Картоплю треба відварити і розім'яти в пюре, змішати з борошном, а потім розкачати тісто, що вийшло в ковбаску приблизно 3см завтовшки і розділити його на маленькі рівні шматочки, які потрібно відварити у воді з додаванням солі та спецій. Ще гарячими галушки треба рясно посипати тертою бринзою, свіжою зеленню і полити гарячими вершками. Смакота! Пальчики оближеш! Ех, куплю бринзу!