RU UA

Натуральний йогурт-чисте здоров'я

Чудовий продукт — натуральний йогурт. Він має цілий перелік корисних якостей.

Небагато людей можуть пити молоко, без виникнення надалі бурчання і почуття дискомфорту в животі. А йогурт засвоюється організмом дорослої людини легше молока. Молоко за годину здатне перетравитися тільки на 32%, йогурт за цей же проміжок часу засвоюється на цілі 91%.

Крім того, натуральний йогурт пригнічує грибкові інфекції. Вживання цього продукту також допомагає нашому організму боротися з стафілококкокамі, стрептококами і тифозними паличками.

Якщо з'їдати по два стаканчика йогурту щодня, то в організмі інтенсивно проводиться інтерферон, який підвищує імунітет.

Йогурт здатен відновити мікрофлору кишечника, порушену, наприклад вживанням антибіотиків.

У йогурті високий зміст легкозасвоюваної форми кальцію. Два стаканчика йогурту містять 450 мг кальцію, що складає 50% добової норми для дитини і 30-40% для дорослих.

Приготувати йогурт можна в домашніх умовах. Звичайно це вимагає певних зусиль. Потрібно підібрати якісну закваску. Її якість перевіряється згодом експериментальним шляхом. Закваску можна купувати порошкову, а можна купити готовий йогурт без наповнювачів. У випадку з порошкової закваскою — дотримуйтесь інструкції, що додається до неї.

У випадку, якщо закваскою виступає йогурт співвідношення таке: 200 г йогурту на 3 л молока. Молоко доводиться до кипіння, остуджується до 45ті градусів. У простерилізований посуд вливається закваска і півсклянки молока. Суміш збивається до однорідності. Потім до неї додається молоко, що залишилося. Ємність в якій витримується суміш повинна бути утеплена, що актуально особливо в холодну пору року. Молоко має перебуває при постійній температурі 4-10 годин.
Йогурт дозріває за 5 годин, якщо за цей час він не дозрів — Вам доведеться пошукати іншу закваску — ця неякісна. Коли йогурт готовий, він виглядає  як біла щільна маса на поверхні якої знаходиться невелика кількість сироватки. Готовий йогурт і закваску потрібно зберігати в холодильнику, але ні в якому разі не в морозильній камері.