RU UA

Знежирений кефір або жирний: що краще

Достовірно доведено, що, якщо постійно вживати знежирені продукти, це погано позначається на здоров'ї. Знежирені продукти не допомагають стати стрункішою, скоріше навпаки. У жирних продуктах містяться спеціальні кислоти, що беруть участь в регулюванні обміну речовин.

Звичайно, можна іноді випити і знежирений кефір, але не варто замінювати всі продукти в раціоні їх знежиреними аналогами.

Жири необхідні для живлення і регенерації багатьох органів. Людський мозок — це жироподібна речовина. Жирні кислоти потрібні для підтримання еластичності і зниження проникності стінок кровоносних судин. Жироподібна речовина лецитин в з'єднанні з білком утворює клітинні мембрани і т.д.

Жири повинні складати близько 30% від денного раціону.

Однак і перегинати палицю в інший бік теж не слід, тому що, якщо вживати насичені жири часто і у великій кількості, то вони завдають шкоди здоров'ю, зокрема призводять до захворювань серцево-судинної системи.

Особливу небезпеку являють собою гідровані жири, що створені штучним способом і містять трансізомери.


Якісні жири беруть участь в процесі контролю рівня інсуліну.
При повному виключенні з їжі жирних продуктів, організм забуває, як спалювати жир.

Крім того, природно, що коли з продуктів прибирають жир, то щоб зберегти консистенцію і смак, додають ароматизатори, підсолоджувачі чи цукор, Таким чином іноді навіть трапляється так, що при зниженні жирності продукту, калорійність його може зрости. На щастя, кефір практично єдиний виняток. Знежирений кефір майже завжди має таку ж або меншу калорійність, ніж жирний.

Продукти, на яких написано «без холестерину», так само не принесуть Вам здоров'я, тому що в них найчастіше саме рівень цієї речовини знижено за рахунок «хорошого холестерину», який навпаки захищає серцево-судинну систему.

Якщо у Вас проблеми із зайвою вагою, то не треба захоплюватися знежиреними продуктами. Обмежте вживання простих вуглеводів (цукру, цукровмісних продуктів, виробів, що містять борошно вищого сорту). Саме прості вуглеводи, а не жири є головними винуватцями в наборі зайвої ваги.