RU UA

Користь кисломолочних продуктів

Кисло молочна продукція відома своїми корисними якостями. Продукти, отримані в результаті впливу на молоко корисних бактерій, мають зміцнювальний імунітет дію, вони також здатні регулювати роботу кишківника, можуть використовуватися як профілактичний засіб від простудних захворювань і алергії. Кисло-молочна продукція має важливу перевагу, яка полягає в тому, що вона переноситься і засвоюється більшістю дітей краще, ніж просте молоко.

У процесі сквашування під дією молочнокислих бактерій білок молока продукту змінює свою структуру, він стає більш ніжним і рихлим і легше засвоюється (наприклад, незбиране молоко через 60 хвилин після того, як було випито — на 32%, а от кисло молочний продукт кисляк — на 91%).

Крім того, молочний цукор (лактоза) потрапляє в організм людини вже у розщепленому вигляді. Розщеплюючись в молочному продукті, лактоза утворює молочну кислоту. Ця кислота пригнічує розвиток гнильних бактерій в кишечнику. Найкорисніша кисло молочна продукція та, в якій присутні живі молочнокислі бактерії. Деякі з цих бактерій, наприклад, такі як ацидофільна паличка, є складовою мікрофлори здорового кишківника. Один мілілітр парного коров'ячого молока містить близько 100 тисяч мікробів, однак молочно кислими з них є всього 4%. Якщо молоко добу відстоїться в прохолодному місці, то вони витіснять практично всіх сусідів і запустять процес бродіння.

При промисловому виробництві, кисло-молочна продукція, при дотриманні правильної технології виготовлення заводами-виробниками, містить достатню кількість живих кисло молочних бактерій.