RU UA

Ряжанка — рум'яна сестра кефіру

Ряжанкає кисломолочним продуктом. Головна відмінність ряжанки від більшості інших продуктів молочного бродіння, полягає в тому, що вона виготовляється на основі топленого молока. Заквашується цей продукт ацидофільною паличкою і термофільними молочнокислими стрептококами.

Завдяки тому, що молоко перед закваскою довгий час томиться, ряжанка виходить дуже чистим продуктом, у ній практично немає сторонніх бактерій.

Ряжанка має апетитний кремовий відтінок і приємний кисломолочний смак.

Багато хто віддає перевагу саме цьому продукту, а не кефіру, оскільки вважають його смак ніжнішим. Кисломолочний продукт з топленого молока традиційно пропонується споживачеві без наповнювачів, підсолоджувачів, крохмалю і т.д., що звичайно дуже радує. У ряжанці містяться живі кисломолочні організми, завдяки яким поліпшується робота нирок та кишково-шлункового тракту.

Цей продукт чудовий ще одною своєю властивістю. Він рятує від противного почуття тяжкості, що виникає при переїданні. Просто випийте ряжанки і вона поверне гармонію вашому шлунку.

Один стакан ряжанки містить 25% добової потреби дорослої людини в кальції, а також 20% добової потреби у фосфорі.

Калорійність ряжанки досить висока в порівнянні з іншими кисломолочними продуктами. Можна пошукати на полицях магазинів варенец, який також виготовляється з топленого молока. При виробництві варенца в молоко не додають вершки, тому продукт виходить менш калорійним.

Деякі джерела згадують, що ряжанку рекомендується пити при атеросклеротичній хворобі і в процесі лікування гіпертонії.

Ряжанку можна використовувати і як косметичний засіб. Якщо в ванну додати літр ряжанки, то вже після 15ти хвилин лежання в такій воді шкіра стане м'якшою. Після місяця «ряжанкових купелей» ефект закріпиться.