RU UA

Сир Російський та інші

Більшість людей їдять сир, хоча б у невеликих кількостях. Майже кожен українець згідно з дослідженнями вживає цей смачний продукт.

Це не дивно, адже сир — це один з найбільш калорійних і поживних продуктів. Сир містить велику кількість білка, кількість якого залежить від сорту і коливається від 18 до 25%. Велика частина білка знаходиться в сирі в розчинній формі, яка легко засвоюється людським організмом. Крім того в цьому цінному продукті є вітамін А, РР і вітаміни групи В, а також солі фосфору і кальцію, а ще незамінні амінокислоти, які необхідні для нормального розвитку і функціонування організму.

Зараз в світі налічується більше семиста різних видів сиру. Єдиної світової класифікації сирів до цих пір не існує, так як в залежності від країни технології виробництва сирів з однаковими назвами розрізняються.

На українському ринку представлена велика кількість видів сирів, проте популярними в українців, як і раніше залишаються плавлені та тверді сири, відомі вітчизняному споживачеві ще з радянських часів. У нас найбільший попит мають такі сири українського виробництва як «Голландський» і «Російський», з імпортних — «Мастдам», «Гауда» і «Едам».

Сир завод виробляє сир з молока найвищої якості. Сир Російський відноситься до групи сирів твердих, що мають високий рівень кисломолочного бродіння. Тому цей сорт сиру має злегка кислуватий дуже приємний смак. Цей вид сиру має кислинку зовсім іншого характеру, ніж, наприклад сир Костромськой.

Сир Російський має певні особливості, які полягають в технології його виробництва. Для виготовлення цього сорту сиру сир завод використовує активізовані закваски молочнокислих бактерій. Застосування активізованих заквасок позитивно впливає на розвиток корисної мікрофлори. Такий сир повинен дозрівати протягом двох місяців.

Не дивлячись на те, що сир традиційно є для українців товаром щоденного споживання, загальний показник споживання сиру на людину у нас значно нижче в порівнянні з Європою. У Франції, наприклад, одна людина в рік з'їдає близько 15 кг сиру, а в Голландії — близько 10 кг.